Nederlandstalige verenigingen aan de Costa del Sol

 


Spanje heeft zoveel moois te bieden, niet raar dus dat zo veel Nederlanders en Belgen er voor kiezen om hier te gaan wonen. Maar vaak laten ze daarmee ook de nodige gezelligheid achter in hun thuisland. Iets wat ze hier willen opbouwen. Een lidmaatschap bij een vereniging kan hierbij uitkomst bieden. Er zijn diverse Nederlandstalige verenigingen aan de Costa del Sol, alle met een eigen karakter. We geven u een overzicht.

In Andalusië wonen een kleine 10.000 Nederlanders en rond de 7.500 Belgen. De grootste groep inwoners is te vinden in de provincie Málaga met 6.820 Nederlanders en 4.650 Belgen. Niet vreemd dus dat men elkaar ook onder de Spaanse zon zo nu en dan opzoekt.

De meeste van de onderstaande verenigingen zijn toegankelijk voor eenieder die Nederlandstalig is. Enkele hanteren een ballotage. Bijna allemaal vragen ze een lidmaatschapsbijdrage. Daarna is het mogelijk voor de leden (en soms ook niet leden) mee te doen met de vele activiteiten die georganiseerd worden. Dit zijn mogelijkheden om andere landgenoten te leren kennen in Spanje, hetzij voor de gezelligheid, hetzij voor zakelijke doeleinden.

Vlaamse vrienden Costa del Sol

De "Vlaamse Vrienden" (V.V.) zijn opgericht in 1995 door enkele Vlamingen die bij de Nederlandse Club aangesloten waren en nood hadden om af en toe onder Vlamingen samen te zijn. De initiatiefnemer was Lydia Buyens in samenwerking met haar echtgenoot, Georges Barbé, Raymond Rogmans, Lilly Bolders en Antoine Vermeersch. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een grote groep vrienden die zeer regelmatig samenkomen om wat bij te praten of om aan allerhande activiteiten deel te nemen. De meesten onder hen zijn' overwinteraars of 'pendelaars' die frequent Vlaanderen wisselen voor de Spaanse Costa en natuurlijk tellen zij onder hun leden ook een aantal 'residenten'. Zij noemen zichzelf geen 'club', hebben geen statuten en vragen geen lidgeld, maar enkel een bescheiden bijdrage in de werkingskosten.
Link: https://www.vvcostadelsol.com/

BBCCE: Belgische Business & Community Club España

De doelstellingen van deze community zijn zowel social-cultureel als zakelijk, waarvoor er dan ook 2 platformen zijn opgericht die open zijn voor alle Belgen, vlaams- of franstalig, alsook voor andere nationaliteiten die geïnteresseerd zijn in de Belgische gemeenschap in Spanje :

Enerzijds wordt er voorzien in een Belgian Social Board met een website en een magazine.
Anderzijds is er een Belgian Business Board welke zorg zal dragen voor de organisatie van evenementen en werkgroepen voor actieve leden en medewerkers.
Link : https://www.bbcce.es/


NCCS
Nederlandse Club Costa del Sol (NCCS) / De vereniging heeft tot doel het onderlinge contact tussen de aan de Costa del Sol verblijvende Nederlandstaligen te verstevigen en gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen. De Club organiseert inloopavonden maar ook bridge evenementen en puzzeltochten met overnachtingen.

Link : https://www.nederlandseclub.nl/


ELLAS
Nederlandstalige zakenvrouwen aan de Costa del Sol / Netwerk Nederlandstalige zakenvrouwen aan de Costa del Sol. Voorwaarde is dat de leden zakelijk actief zijn in Spanje. Naast interessante lezingen en excursies voor leden organiseren zij ook elk jaar een Tulpenborrel waarbij ook niet leden welkom zijn.
Link :
https://www.ellas-spanje.com/


MARBELLA DUTCH BUSINESS CLUB

Een club bedoeld voor diegene die woonachtig en in hoofdzaak op zelfstandige basis (eigen bedrijf), werkzaam zijn in Andalusië. Tevens bestaat er voor een beperkt aantal Nederlandse Non-Executives die permanent, of semi permanent in Zuid Spanje woonachtig zijn de mogelijkheid om lid te worden van de MDBC. Hun thuisbasis is Puente Romano waar diverse lunches plaatsvinden maar ook de inmiddels welbekende HaringParty voor leden én genodigden.

Link : https://marbelladutchbusinessclub.nl/

Wilt u weten wat er te koop is in en rond Marbella? Kijk dan gerust op onze website of vul uw criteria in op ons webformulier en laat ons voor u zoeken : www.Sempersol-777.com

Hebt u vragen of wilt u dat wij uw droompand vinden, mail ons gerust via : info@sempersol777.com

 


Wij horen graag van u!