Estepona: The new place-to-be


Estepona, een stad aan de Costa del Sol in Spanje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming voor zowel toeristen als investeerders. Onder leiding van burgemeester José María García Urbano heeft de stad zich ontwikkeld van een ingeslapen Spaanse stad naar 'the new place-to-be' aan de Costa del Sol. Met diverse nieuwe voorzieningen en ontwikkelingen is Estepona de perfecte stad om te genieten en te investeren. In deze blog gaan we dieper in op alle ontwikkelingen en waarom Estepona de perfecte keuze is voor een investering. 

Estepona (ook wel bekend als de stad van de 1000 bloemen) is de laatste jaren uitgegroeid tot een stad waar het niet alleen heerlijk genieten is, maar ook een interessante stad om in te investeren. Dit is mede te danken aan de burgemeester van de stad, José María García Urbano, die inmiddels herverkozen is met meer dan 70% van de stemmen.

In de afgelopen 11 jaar heeft het nieuwe gemeentebestuur de stad Estepona omgetoverd van een slaperig Spaans stadje tot 'the new place-to-be' aan de Costa del Sol.
Een aantal opvallende ontwikkelingen die gerealiseerd zijn: een atletiekstadion, 2.000 parkeerplaatsen in het centrum en een universiteit. Daarnaast is er het culturele centrum Mirador del Carmen, dat een nieuwe landmark is geworden voor de stad.

Een belangrijke ontwikkeling voor Estepona was ook de bouw van een nieuw ziekenhuis. Dit ziekenhuis biedt niet alleen hoogwaardige medische zorg aan inwoners van de stad, maar ook aan toeristen die de stad bezoeken. Het nieuwe ziekenhuis beschikt over moderne faciliteiten en technologieën, waardoor het een van de meest geavanceerde ziekenhuizen is aan de Costa del Sol.

Een ander opvallend project dat is gerealiseerd, is de transformatie van een deel van de 'paseo Maritimo' - de zeedijk - tot een autovrije wandelboulevard. Hierdoor is het mogelijk om heerlijk te wandelen langs de zee en te genieten van het prachtige uitzicht.

Maar er is meer. De 'corridor Litoral', een wandel- en fietspad dat langs de kust loopt, is al voor 21 kilometer voltooid en zal binnenkort worden uitgebreid naar 23 kilometer. Hierdoor zal Estepona worden verbonden met de rest van de Costa del Sol.

Naast alle ontwikkelingen en investeringen heeft het gemeentebestuur ook hard gewerkt aan de financiën van de stad. De schuld van de stad is teruggebracht van 304 miljoen euro naar 49 miljoen euro. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de onroerende voorheffing (IBI) verlaagd kon worden van 1,1% naar 0,6%, wat Estepona tot de gemeente maakt met een van de voordeligste tarieven maakt.

Estepona is een stad die volop in ontwikkeling is en waar het heerlijk genieten is. Of je nu op zoek bent naar een investeringsmogelijkheid of gewoon wilt genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft, Estepona is absoluut de moeite waard. En wie weet, misschien wordt Estepona wel jouw tweede thuis!

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen over investeren in Estepona? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar info@sempersol777.com Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft. Wacht niet langer en neem contact met ons op!

Wij horen graag van u!