Waardevast Spaans vastgoed: Prijzen blijven stijgen door continue vraag van buitenlanders die geen krediet nodig hebben.


In Spanje geen energiecrisis, geen kredietcrisis, geen verkeersellende, voeding en drank veel goedkoper in supermarkt en op restaurant.

Spanje, het land van zon, zee, en onroerend goed. Spanje heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op zowel toeristen als investeerders, maar nu blijkt het vastgoed er veel meer waardevast dan in andere Europese landen, waar de vastgoedmarkt negatief wordt beïnvloed door de van overheidswege veroorzaakte kredietcrisis. In dit artikel gaan we dieper in op deze trend en verkennen we enkele andere opmerkelijke aspecten van het hedendaagse Spanje.

Spaans vastgoed: Een stijgende trend

De prijsstijging van vastgoed in Spanje is een opvallende trend die blijft aanhouden. De Spaanse vastgoedmarkt heeft in de afgelopen jaren een ware opleving doorgemaakt. De vraag naar onroerend goed aan de Costa del Sol is groter dan ooit. Dit fenomeen wordt aangedreven door verschillende factoren, zoals de aantrekkingskracht van het gunstige klimaat met 320 dagen zon, de prachtige natuur en cultuur, de Spaanse levensstijl, een groeiende interesse voor waardevast vastgoed met een mooi huurrendement.

Spanje ontsnapt aan de energiecrisis

Terwijl veel Europese landen te maken hebben met een energiecrisis en stijgende energieprijzen, lijkt Spanje relatief ontsnapt te zijn aan deze problemen. Het land produceert 100 % van zijn energie zelf en heeft geïnvesteerd in duurzame energiebronnen, waardoor het minder afhankelijk is van de volatiele energiemarkten. Dit heeft geresulteerd in stabielere energieprijzen. Dit maakt Spanje aantrekkelijk voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar energiezekerheid en betaalbare energieprijzen.

Geen dagelijkse verkeersellende, flitspalen, trajectcontroles en boetes

In veel Europese dichtbevolkte regio’s, zoals België en Nederland staan inwoners dagelijks in de file en klagen ze over verkeersellende, flitspalen, trajectcontroles en andere pesterijen. Aan de Costa del Sol kennen we niets van dat alles en toch zijn er nauwelijks verkeersongevallen. Gewoon omdat deze streek uitgestrekter is en omdat men tijdig heeft geïnvesteerd in een degelijke en goed onderhouden wegen- infrastructuur, zoals een dubbel snelwegen-net : de gratis A7 snelweg langs de kust en de betalende AP7 snelweg parallel daarmee met zeer weinig verkeer.

Voeding en drank: Een zegen voor de portemonnee

Een ander opvallend aspect van het hedendaagse Spanje is de betaalbaarheid van voeding en drank. Supermarkten bieden een breed scala aan verse producten en de prijzen zijn vaak lager dan in veel andere Europese landen. Bovendien is uit eten gaan in Spanje relatief goedkoop in vergelijking met veel andere Europese landen. De Spaanse culinaire tradities, waaronder tapas, zorgen ervoor dat zelfs op restaurant gaan een betaalbare en smakelijke ervaring is.

In een wereld waarin prijzen en problemen vaak de krantenkoppen domineren, lijkt Spanje een uitzondering te zijn op vele gebieden. De aanhoudende stijging van vastgoedprijzen, de stabiliteit in de energievoorziening, de gunstige verkeerssituatie en betaalbare voeding en drank maken Spanje aantrekkelijk voor zowel bewoners als bezoekers. Aldus blijft de Costa del Sol in Zuid-Spanje dé bestemming bij uitstek voor levensgenieters en verstandige investeerders, die verder durven kijken dan de Belgische of Nederlandse horizon.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar info@sempersol777.com Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft. Wacht niet langer en neem contact met ons op!

Wij horen graag van u!