De vele gezichten van Marbella

 

Wie Marbella zegt, denkt vaak aan luxe jachten, dure auto´s en chique restaurants. En dat is ook zeker wat je ziet, vooral in Puerto Banus. Maar het welbekende Zuid-Spaanse stadje heeft ook een pittoresk oud stadsdeel en mooie stranden met gezellige strandrestaurantjes.

Cultuur

Marbella heeft het allemaal, wordt wel eens gezegd. En misschien is dat ook wel zo. Daar waar de christenen en moslims eeuwenlang vochten om Marbella - een strategisch gelegen havenstadje – kun je genieten van cultureel erfgoed. Zo herinnert de Arabische stadsmuur aan de Moorse overheersing en staat ‘La Iglesia de la Carnación’ symbool voor het huidige katholicisme in Spanje.

Authentiek centrum

Het charmante oude stadsdeel is een doolhof van sfeervolle pleintjes, steegjes en balkonnetjes. Je vindt er unieke winkeltjes met vaak handgemaakte koopwaar. Heb je meer interesse in merken, dan is Puerto Banus je thuishaven en kun je je uitleven op de Golden Mile, de luxe wijk van Marbella, gelegen tussen Marbella en de jachthaven van Puerto Banus.

Beroemdheden

Wist je dat Marbella ooit het mondaine vakantieoord was van stijliconen als Audrey Hepburn, Sean Connery en Prince. Met wat kennis van realitysterren kun je er zo maar acteurs, zangers, sportidolen zoals Ronaldo of Felaini of zelfs leden van een koninklijke familie tegen het lijf lopen. Zo geniet de royal family uit Saudi-Arabië er van hun schitterende witte penthouses en luxe jachten die in de haven of voor de kust dobberen. Ondanks alle luxe is de streek rond Marbella  authentiek gebleven en misschien juist daarom zo populair bij ‘the rich and famous’.

Natuur

Natuur is er ook te vinden. Het weelderige stadspark Alameda biedt verkoeling tijdens de warme zomermaanden en in het voor- en najaar kun je net buiten Marbella schitterende wandelingen en fietstochten maken. De grote uitdaging is het beklimmen van ‘La Concha’ (de schelp), de bergtop te zien vanaf overal in en rondom Marbella. Een beter uitzicht op de Costa del Sol, Sierra de las Nieves en - op een heldere dag - via Gibraltar op Noord Afrika, is er niet.

Voor de avonturiers is het een prachtige plek om de zonsopgang mee te maken.

Kortom in Marbella vindt iedereen iets van zijn gading.

Wilt u weten wat er te koop is in en rond Marbella? Kijk dan gerust op onze website of vul uw criteria in op ons webformulier en laat ons voor u zoeken : www.Sempersol-777.com

Hebt u vragen of wilt u dat wij uw droompand vinden, mail ons gerust via : info@sempersol777.com

 

Wij horen graag van u!