De voornaamste Regio’s en plaatsen | Costa Del Sol en Marbella


In Marbella en aan de Costa Del Sol is er heel wat te beleven. Met deze gids kunt u op ontdekking gaan en bent u klaar om deze regio's te ontdekken.

1. Marbella centrum 


Marbella Centrum heeft veel facetten:

  • De ‘Paseo Maritimo’ : één van de gezelligste zeedijk promenades aan de Costa del Sol, die het decor is voor talrijke appartementencomplexen met mooi aangelegde tuinen vlakbij de zee.
  • De vissers- en jachthavens
  • De ‘Casco Antiguo’, de oude stadswijk met de beroemde ‘Plaza de los Naranjos’ met zijn sinaasappelbomen, omgeven door een wirwar van smalle straatjes met rijwoningen en statige herenhuizen.
  • De centrale Avenida Ricardo Soriano met zijn stijlvolle winkels en kantoorgebouwen van banken, notarissen, advocaten en vastgoedmakelaars
  • De vele gezellige parkjes, de internationale (talen-) scholen, de musea
  • De vlakbij gelegen luxe Shopping Mall ‘La Cañada’

Kortom Marbella Centrum is ideaal voor mensen die houden van de ambiance en gezellige drukte van een mooie badstad aan de Costa del Sol.

2. West-Marbella 


Onder ‘West Marbella’ verstaat men de kuststrook ten Westen van Marbella, met als voornaamste plaatsen : Golden Mile, Puerto Banús, Nueva Andalucía, San Pedro de Alcantara, Guadalmina, New Golden Mile, Los Arqueros, Los Flamingos, Benahavis, La Zagaleta ,Estepona, Manilva, Valle Romano, Casares, La Duquesa

THE GOLDEN MILE 


Deze kuststrook, zo’n 6 kilometer lang, is gelegen tussen het oorspronkelijke centrum van Marbella en het mondaine Puerto Banús. De naam ‘Golden Mile’ zegt het zelf : hier bevinden zich de duurste ‘beach front’ eigendommen van de Costa del Sol, die door de grote vraag schaars en waardevast zijn.

PUERTO BANUS


In het wereldberoemde Puerto Banús gaan luxe en glamour hand in hand : Superjachten, luxe sportwagens, exclusieve modewinkels, restaurants, night- en beachclubs. Puerto Banús heeft het allemaal.

Puerto Banús is de toplocatie voor mensen die houden van luxe en actie het hele jaar rond.

NUEVA ANDALUCIA


Nueva Andalucía sluit aan bij Puerto Banús, maar is iets rustiger.

We vinden er zowel traditionele Andalusische architectuur als meer moderne projecten Nueva Andalucia is ideaal voor wie rust en privacy zoekt maar toch dichtbij Marbella en Puerto Banús wil zijn. Uiteraard resulteren deze kwaliteiten in een hogere vraag en iets duurder vastgoed.

Met zijn prestigieuze golfclubs, zoals Aloha Golf, Las Brisas, La Quinta, Los Naranjos, Magna Golf en La Dama de Noche, is Nueva Andalucía een echt paradijs voor golfspelers, die ook buiten de zomermaanden zorgen voor mooie huurinkomsten en een degelijk vastgoedrendement.

SAN PEDRO DE ALCANTARA

San Pedro de Alcantara heeft zijn Spaanse authenticiteit bewaard alhoewel het slecht op 3 kilometer van Puerto Banús en op 10 km van Marbella ligt. Vanop het centrale dorpsplein, met zijn mooie kerkje, ontdekt U in de pittoreske straatjes tal van tapasbars en winkeltjes. De brede strandboulevard en –promenade van San Pedro tot Puerto Banús valt zeer in de smaak bij wandelaars, fietsers en andere sporters.

GUADALMINA


In Guadalmina vindt U binnen wandelafstand : restaurants, bars, winkels, golfbanen en het strand en toch is er een geweldig ruimtegevoel door de groene zone van de beroemde golfbaan de “Real Club de Golf Guadalmina” met zijn fairway van 36 holes die tot aan de zee loopt.

NEW GOLDEN MILE


Met ‘New Golden Mile’ bedoelt men het gebied tussen Guadalmina en Estepona met bekende golfbanen, zoals El Paraiso, Atalaya en Resina Golf. Naast tal van luxe-hotels zoals Kempinski, Las Dunas of Senator Banus vindt men hier een uitgebreid vastgoed-aanbod van (luxe-)appartementen en villa’s in urbanisaties zoals Benamara, Cancelada, Costalita, Guadalmansa en Los Granados.

In de buurt ligt ook Laguna Village – een winkelcentrum in traditionele Caraïbische stijl tussen de trendy Beach clubs : Puro Beach en Camuri Beach.

LOS ARQUEROS en LOS FLAMINGOS


Aan de bergzijde van de ‘New Golden Mile’ liggen een aantal urbanisaties, zoals Los Arqueros, rond de gelijknamige, voor geoefende golfspelers bestemde golfbaan en Los Flamingos (met het 5-sterren, hotel Villa Padierna Palace) met appartementen, villa’s en geschakelde woningen met prachtig uitzicht over de vallei en de zee.

BENAHAVIS


Benahavis is een vrijwel ongerept Spaans bergdorpje met kronkelende straatjes en witgekalkte huisjes op 7 km van de kust. 



De hotel- en kok-scholen van Benahavis zorgen voor een permanente instroom van jong keukentalent in de vele gastronomische restaurants van de streek. Met 9 golfbanen vlakbij, kunnen de luxueuze urbanisaties rekenen op veel interesse van het internationale golfpubliek.

La Zagaleta is zonder twijfel de meest prestigieuze -en duurste- urbanisatie aan de ganse Costa del Sol en maakt Benahavis tot de rijkste gemeente per inwoner in Andalusië. Benahavis biedt rust en betoverende vergezichten over het schilderachtige heuvellandschap op slechts 10 minuten rijden van de zee en een kwartier van Puerto Banús.

ESTEPONA


In de authentieke stadskern van Estepona vindt U rond het centrale plein pittoreske straatjes met tapasbars, winkeltjes en restaurants die traditionele vlees- en visgerechten serveren aan Spaanse prijzen.

Langs de mooie zandstranden van Estepona vindt U talrijke restaurants die een uniek uitzicht combineren met verrassende gerechten en een ‘bohemien chique’ stijl. 



Op de strandpromenade wordt er naar hartenlust gefietst, gesport en gewandeld ; indien men wenst tot aan de jachthaven van Estepona, waar nog meer bars en restaurants te vinden zijn.

MANILVA, VALLE ROMANO, CASARES, LA DUQUESA


Vlakbij Estepona en Manilva zijn er meerdere mooie golfbanen zoals Valle Romano Golf, Finca Cortesin Golf, Casares Costa Golf en Dona Julia Golf. Op en rond deze golfterreinen zijn er veel degelijke urbanisaties met mooie, betaalbare appartementen met panoramisch uitzicht over de golfterreinen, de zee en/of de bergen.

In La Duquesa is er een gezellige jachthaven met betaalbaar vastgoed vlakbij de het strand en de jachthaven.

3. Oost-Marbella 


Oost-Marbella is de regio ten oosten van Marbella met als voornaamste plaatsen : Rio Real, Los Monteros , Elviria, El Rosario, Las Chapas, Cabopino, Calahonda, Riviera Del Sol, Miraflores en La Cala De Mijas.

De regio ten oosten van Marbella is zeer populair bij een internationaal publiek, dankzij haar mooie zandstranden, beschermde duinenreservaten, groene omgeving, talrijke golfresorts, op slechts 20 à 30 minuten van Malaga Airport.

In deze regio vinden we zowel traditionele als moderne urbanisaties op locaties die thans niet meer beschikbaar zijn voor bebouwing ; met panoramische zeezichten, volgroeide groenaanleg, brede lanen en een zeer ruim aanbod aan winkels, restaurants, chiringuitos (strandrestaurants) en zandstanden.

RIO REAL en LOS MONTEROS


In Rio Real ligt de gelijknamige golfclub, met een prachtig uitzicht, grenzend aan het strand en de trendy chiringuito Trocadero Arena. Vlakbij Los Monteros bevindt zich het belangrijkste ziekenhuis van de regio: ‘Hospital Costa del Sol’. Deze urbanisatie strekt zich uit van het strand tot in de heuvels en grenst aan de mooie Santa Clara Golf en de prestigieuze Marbella Golf & Country Club

ELVIRIA, EL ROSARIO


Nikki Beach, South Beach, Bono Beach zijn enkele van de trekpleisters in deze gunstig gelegen regio waarin degelijk vastgoed nooit lang te koop staat.

LAS CHAPAS


Met zijn luxueuze villa’s op grote percelen die veel privacy bieden en zijn mooie urbanisaties vlakbij het strand of tegen berghellingen met een oninneembaar zeezicht, is dit één van de duurste en meest gezochte plaatsen in Oost-Marbella.

CABOPINO


In de kleinschalige jachthaven van Cabopino vindt men gezellige restaurants, alsook mooie houten wandelpaden door het beschermd duinen-reservaat van Artola, vlakbij Cabopino Golf.

CALAHONDA, RIVIERA DEL SOL, MIRAFLORES

Deze urbanisaties strekken zich uit over een groot gebied waarin men telkens een afwisseling vindt van appartementen, geschakelde woningen en villa’s, veelal in laagbouw (max. 3 verdiepingen), met her en der wat hogere gebouwen.

LA CALA DE MIJAS


La Cala de Mijas gelegen op slechts 20 minuten van Malaga Airport is gegroeid rond een voormalig vissersdorp en heeft veel van zijn traditionele charme behouden. La Cala de Mijas beslaat een ruim gebied van aan de zee tot tegen de heuvels en omvat o.a. de golfbanen La Cala Golf & Country Club, Chaparral , Calanova en Mijas Golf, alsook de renbaan van Mijas, een zeldzaamheid aan de Costa del Sol. In het centrum van Mijas vindt men alle dagelijkse voorzieningen zoals restaurants, tapasbars, winkels en supermarkten. Alles is er binnen handbereik.

Ondanks de aanwezigheid van een internationaal publiek heeft het centrum van La Cala toch zijn authentieke Spaanse sfeer weten te behouden. Met zijn degelijk maar betaalbaar vastgoed is deze regio, die voor ieder wat wils biedt, toegankelijk voor een ruim doelpubliek.


Wij horen graag van u!