Investeer en geniet in Zuid-Spanje: 
Ontdek deze 6 prachtige steden.

 



Als je op zoek bent naar een plek om te genieten en te investeren, dan is Zuid-Spanje misschien wel de perfecte bestemming voor jou. Met 320 dagen zon, 120 km kust in 10 jachthavens, 50 golf banen, prachtige cultuur in bezienswaardigheden, is deze regio een echte parel.

Maar naast het genieten van al het moois dat Zuid-Spanje te bieden heeft, kun je ook nog eens investeren met een netto rendement van 4%. Er zijn momenteel veel interessante projecten gaande in verschillende steden in de regio. Hieronder lichten we een aantal steden uit en vertellen we meer over wat er te zien is op het gebied van natuur, cultuur in bezienswaardigheden.


1.    Benahavis

Benahavis is een charmante stad in het hart van de Costa del Sol in staat bekend om zijn weelderige groene landschap. De regio Benahavis is uitgestrekt en omvat zowel nieuwbouw-projecten als zeer luxueuze villa's, zoals in Zagaleta. Hierdoor heeft de gemeente Benahavis het hoogste gemiddelde inkomen van Andalucia. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van golf vanwege de vele golfbanen in de omgeving, waaronder de beroemde La Quinta Golf & Country Club. Naast golfen zijn er ook tal van andere activiteiten zoals wandelen, paardrijden en mountainbiken. De stad is omgeven door de bergen van de Serrania de Ronda en biedt spectaculaire uitzichten en indrukwekkende wandelroutes.

2.    Estepona

De regio 'Estepona' omvat een charmant stadje dat bekend staat om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Het oude centrum van de stad is vol met bloemrijke straatjes en pleinen, en je vindt er veel gezellige restaurantjes. In deze regio is er nog veel groen en plaats voor mooie en betaalbare nieuwbouwprojecten, vaak met spectacularir zeezicht. Enkele van de top 10 golf terreinen van Europa liggen in de buurt van Estepona, alsook meerdere 5-sterren hotels en de mest fancy beach-clubs. Voor gezinnen met kinderen is er ook een safari-park en waterpretpark in de buurt.

3.    Mijas

De regio Mijas can men opdelen in 3 delen:

Mijas Pueblo is een pittoresk dorpje in Andalusië met smalle straatjes en prachtige uitzichten op de kustlijn. Naast het prachtige uitzicht heeft Mijas ook een rijke geschiedenis en cultuur. Het dorp heeft een aantal historische gebouwen en monumenten, zoals de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis en het Moorse kasteel. 

Mijas Costa ligt aan de kust, zoals de naam al zegt. Hier heeft men talrijke restaurants en winkels op wandelafstand. Er zijn dan ook heel wat nieuwbouwprojecten.

La Cala de Mijas is een paradijs for golfers met 3 golf banen van ieder 18 holes, een luxe hotel met restaurants en mooie golf-clubhouse. Op en rond dit golfdomein zijn meerdere nieuwbouw-projecten met spectaculair panoramisch uitzicht en dit alles op 7 min. rijden van het strand.

4.    Benalmádena

Benalmádena is een bruisende badplaats with een mooie havens, prachtige stranden in een indrukwekkend kasteel. Er zijn talloze restaurants, bars en winkels langs de boulevard, en je kunt er ook genieten van het uitzicht vanaf de top van de kabelbaan. In de omgeving vind je ook de Tivoli World, een pretpark met attracties voor het hele gezin. 

In de deelgemeente El Higueron zijn er meerdere luxueuze nieuwbouwprojecten op minder dan 30 min van Malaga Airport.

5.    Casares

Casares is een schilderachtig dorpje dat bekend staat om zijn witte huizen en smalle straatjes. Het dorp ligt hoog op een heuvel en biedt prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een van de mooiste en meest authentieke dorpen van Zuid-Spanje en je hebt het gevoel dat je een stap terug in de tijd neemt. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder de Moorse kasteelruïnes. Enkele van de top 10 golf terreinen van Europe en één van de meest exclusieve hotels liggen in of vlakbij Casares, zoals Finca Cortesin en Valderrama. Casares Playa heeft uitgestrekte, brede zandstranden met sympathieke strandrestaurants.En vlakbij is er de super gezellige jachthaven van La Duquesa met zijn vele restaurantjes, waar men voor weinig geld zeer lekker kan eten.

6.     Marbella

Marbella is een bekende badplaats aan de Costa del Sol en staat bekend om zijn luxe jachthavens, golfbanen en resorts. De stad heeft een bruisend nachtleven at een breed scala aan restaurants in winkels. Marbella is ook een culture el centrum met een aantal musea en galerieën, zoals het Museum voor Hedendaagse Kunst en de Bonsai-museum.

Daarnaast heeft Marbella ook een rijke geschiedenis, met het oude stadscentrum dat bekend staat als het "Old Town". Hier vind je smalle straatjes, witgekalkte huizen en prachtige pleinen met fonteinen en bloemen. Het beroemde oranje plein, ook we bekend als "Plaza de los Naranjos” is één van de meest gezellige pleintjes om lekker te gaan uiteten en de mooie oude stad te aanschouwen. Bovendien heeft Marbella een aantal prachtige stranden, waaronder Playa de la Fontanilla en Playa Nagüeles, waar je kunt genieten van de zon en de zee.


CONCLUSIE

Kortom, er zijn talloze steden en dorpen in Zuid-Spanje die zowel toeristisch als investeringspotentieel bieden. Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden, golfbanen, bergen of historische bezienswaardigheden, er is voor elk wat wils. Met een huurrendement van 4%, een jaarlijkse waardestijging van +- 10 % en de groeiende mogelijkheden in de regio, is het een slimme keuze om te investeren in onroerend goed in Zuid-Spanje.


Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar info@sempersol777.com Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft. Wacht niet langer en neem contact met ons op!

Wij horen graag van u!