Waarom kopen Belgen en Nederlanders massaal onroerend goed in Marbella?

Waarom kopen Belgen en Nederlanders massaal onroerend goed in Marbella en omstreken ?
Wellicht kent u Marbella al, heeft u hier genoten van een zonovergoten vakantie, of heeft u vrienden die hier al een (tweede) huis hebben. Iets triggert u in het aanschaffen van onroerend goed in het Zuiden van Spanje. Is het om zelf te genieten of te investeren? Of allebei !

Als uw erkende Belgische vastgoedmakelaar helpen wij u bij het vinden van uw droompand, welk type woningen u ook maar voor ogen hebt:  appartementen, penthouses, bungalows, townhouses, villa’s. Om U een optimale service te bieden, concentreren wij ons vooral  op de regio van het wereldvermaarde MARBELLA (van Fuengirola tot Estepona). Waarom is deze streek zo interessant ?

Waardevast
Het vastgoed in deze regio is zeer waardevast wegens tal van factoren. We noemen de meest relevante. Allereerst het klimaat. Het ideale microklimaat in Marbella kenmerkt zich door 320 dagen zon per jaar. In tegenstelling tot andere badplaatsen in Spanje, leeft deze regio het hele jaar rond ! Iedereen vindt er iets naar zijn smaak: prachtige zandstranden , ontelbare restaurants in alle prijsklassen , de mooiste golfterreinen (met meer dan 50 golfterreinen wordt de Costa del Sol ook ‘Costa del Golf’ genoemd) , jachthavens , shopping-mogelijkheden en mondaine winkels.

Het toerisme aan de veilige en vlot bereikbare Costa del Sol neemt ieder jaar nog toe. Ontelbare luchtvaartmaatschappijen vliegen van overal in Europa naar Malaga Airport, waar jaarlijks meer dan 19 Miljoen passagiers landen !

Toeristisch potentieel
Het toeristisch potentieel van de Costa del Sol is ongeëvenaard maar ondanks het grote succes, is het er nooit overdreven druk. De verkeersinfrastructuur is uitgebreid en degelijk zodat we hier eigenlijk nooit verkeersdrukte hebben. Het bezoekersaantal van toeristen is, afgezien van de Coronaperiode, al jaren aanzienlijk en stabiel. Mocht u uw vastgoed (ooit) willen verhuren dan zit u in de regio Marbella op de juiste plek.

Voorzieningen
Ook is er hier een degelijke gezondheidszorg. Met goede ziekenhuizen in Estepona, Marbella, Benalmadena, Torremolinos en Malaga. U vindt hier huisartsen, tandartsen en kinesisten die uw taal spreken. Eigenlijk heeft de regio van Marbella alles wat een buitenlander nodig heeft.
Komt u met kinderen naar Spanje? U heeft hier de keuze uit diverse nationale en internationale scholen en ook studenten hebben de keuze uit vele mogelijkheden aan de degelijke Universiteit in Malaga.

Veiligheid
Men voelt er zich overal veilig, mede door de permanente aanwezigheid van de discrete politiediensten, die toeristen niet onnodig lastig vallen. De Spaanse bevolking staat bekend om haar vriendelijkheid en hartelijkheid.

Cultuur en Geschiedenis
Wereldberoemde historische cultuursteden zoals Sevilla, Granada en Cordoba liggen op enkele uren rijden. Ook het pittoreske Ronda en Cadiz zijn vlakbij. Echte must do´s voor toeristen en nieuwkomers in Spanje.

De lokale, traditionele feesten zoals ‘Semana Santa’ (processie en feesten van de week voor Pasen), ‘San Juan’ (strandfeest) en ‘Fiesta de la Virgen del Carmen’ (vuurwerk ter ere van de beschermheilige van de zeelieden) zijn echte belevenissen.

Sport
Naast golf spelen op de meer dan 50 golfterreinen, kan U ook tennissen, fietsen, mountainbiken, windsurfen, kitesurfen, diepzeeduiken, paardrijden en zelfs skiën in de nabij gelegen Sierra Nevada (met 80 km sneeuwzekere skipistes van 2100 tot 3300 m, op slechts 3 uur rijden van Marbella). Het zuiden van Spanje kent een prachtige natuur : buiten de mooie en zuivere zandstranden zijn er ook tal van natuurreservaten zoals Sierra de las Nieves, de meren van El Chorro met zijn befaamde wandelpad Caminito del Rey, Gibraltar, enz.

Kortom : met vastgoed in Marbella kunt u zelf genieten van ‘quality-time’ en heeft u altijd de mogelijkheden uw pand zeer rendabel te verhuren in vakantieverhuur of op termijn met winst door te verkopen !

Wilt u weten wat er te koop is in en rond Marbella? Kijk dan gerust op onze website of vul uw criteria in op ons webformulier en laat ons voor u zoeken : www.sempersol-777.com

Hebt u vragen of wilt u dat wij uw droompand vinden, mail ons gerust via : info@sempersol777.comWij horen graag van u!