Aankoopkosten bij de aankoop van Spaans Vastgoed

 

In dit artikel leggen wij u uit wat de aankoopkosten zijn bij aankoop van Spaans vastgoed. Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen de aankoop van een nieuwbouwproject of een bestaand pand. Als je een huis koopt dat niet nieuw is en al een vorige eigenaar heeft gehad, betaal je overdrachtsbelasting in plaats van BTW.

BTW versus overdrachtsbelasting

Voor een nieuwbouwproject (waar dus nog nooit een bewoner voor is ingeschreven) betaal je 10% BTW op de aankoopwaarde.

Voor een bestaande woning betaal je overdrachtsbelasting, welke afhankelijk van de waarde van het pand tussen de 8 en de 10% bedraagt.

Notariskosten

De notariskosten bedragen in Spanje +/- 1% op de aankoopwaarde van het pand en kunnen lichtjes variëren in functie van de lengte van de akte.

Advocatenkosten

Voor Belgen en Nederlanders lijkt dit ongebruikelijk maar het is in Spanje normaal dat kopers zich door een advocaat laat begeleiden voor de juridische kant van de aankoop. De meeste advocaten rekenen hier tussen de 1 à 2% van de aankoopwaarde voor.

Uiteraard kunnen wij u helpen bij het vinden van een advocaat (gestor) en notaris. Wij begeleiden u van a tot z, vraag ons gerust naar betrouwbare contacten.

Kadastrale registratie

Voor de registratie van uw pand in het kadastraal register rekent men in Spanje, afhankelijk van de locatie, een percentage tussen de 0,3 en 0,7%

Jaarlijkse kosten

De jaarlijkse kosten van vastgoed in Spanje vallen mee : zowel de onroerende voorheffing, de huisvuilbelasting als de brandpolis zijn veel goedkoper dan in België en Nederland.

De gemeenschappelijke kosten van een appartementsgebouw verschillen van gebouw tot gebouw, afhankelijk van omvang, tuinaanleg, zwembaden, enz. Ook dit kunnen wij voor u opvragen.

Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie en dient niet als juridisch advies te worden beschouwd. Bij eventuele bezichtigingen en een bezoek aan het advocatenkantoor, waarmee wij samenwerken, krijgt u alle nodige informatie.

Wilt u weten wat er te koop is in en rond Marbella? Kijk dan gerust op onze website of vul uw criteria in op ons webformulier en laat ons voor u zoeken : www.Sempersol-777.com

Hebt u vragen of wilt u dat wij uw droompand vinden, mail ons gerust via : info@sempersol777.com

 

Wij horen graag van u!